Greu sa o faci potrivita pentru amandoi? Respecta aceste sfaturi

(Re)amenajarea unei case este o sarcina aparent coplesitoare pentru cupluri. Cu atatea optiuni pe care le ai in ziua de astazi, obtinerea rezultatelor dorite poate parea destul de greu de realizat. Alegerea unei echipe de designeri de interior si meseriasi pentru a monta totul poate duce la multe nopti nedormite.

Stim cat de dificil poate fi, asa ca avem cateva reguli care te vor ajuta sa obtii bucataria de vis pe care ati dorit-o intotdeauna. Pentru amandoi, ea trebuie sa fie perfecta.

  1. Alocati-va un timp pentru a va gandi cum doriti sa folositi bucataria. Cu cat criteriile sunt mai extinse si mai detaliate pentru aspectul bucatariei, cu atat este mai probabil sa ajungeti la un design finit de bucatarie care functioneaza pentru voi.
  2. Faceti-va temele in ceea ce priveste electrocasnicele. Le veti folosi cel mai mult, deci asigurati-va ca va alegeti aparatele asa cum trebuie. Daca aveti nevoie de o bucatarie profesionista, atunci concentrati-va asupra marcilor care asigura un cat mai bun control al procesului de gatire. Cuptorul Divide & Cook de la Grundig, de exemplu, va permite sa preparati doua mese diferite la temperaturi diferite – in acelasi timp! Alegerea unei plite – inductie, gaz sau ceramica este, de asemenea, un aspect important, deoarece va afecta modul de instalare. Pentru mai multa flexibilitate, puteti opta pentru FlexiCook , plita cu inductie cu 8 zone de gatit.

The Grundig FlexiCook+ Induction Hob. © Grundig

  1. Alegeti cu intelepciune designerul pentru bucatarie. Este important sa aveti o relatie buna cu el, deoarece (re)amenajarea bucatariei este un proiect foarte personal si necesita o investitie destul de mare. Lucrurile trebuie sa mearga cat mai bine, iar comunicarea cu designerul este un element cheie. Bugetul este intotdeauna o constrangere, asa ca luati in considerare toate optiunile pentru a obtine cat mai multe oferte inainte de a decide. Adresati cateva intrebari importante pentru a va asigura ca sunt indeplinite criteriile initiale si ca de partea cealalata gasiti mai degraba o intelegere linistitoare.

A kitchen designer will work around your budget. © RRA

  1. Ce blat de bucatarie cautati? Exista numeroase optiuni pentru blatul de bucatarie. De la piatra naturala la cuart sau blaturi de lucru fara sudura, cum ar fi cele din Corian. Fiti constienti de faptul ca exista dezavantaje care ar putea sa nu fie imediat evidente. De exemplu, blaturile de lucru din sticla sunt fantastice, dar vor fi un cosmar daca nu suportati urmele de amprente. Daca puneti un vas fierbinte pe Corian, acesta va topi materialul sub forma unui inel. Stati departe de marmura sau calcar, deoarece acestea sunt materiale foarte poroase, care vor fi potrivite numai pentru bucatarii care nu sunt utilizate intens.
  2.  Iluminarea corecta. Iluminatul trebuie sa functioneze mana in mana cu aspectul bucatariei. Cele mai multe lanturi de desfacere nu vor putea furniza corpurile de iluminat necesare, de aceea va trebui sa va indreptati catre o companie specializata care sa poate integra si instala corpurile de iluminat dorite in planul de reamenajare.

 

Pay extra attention to lighting in your couple’s kitchen. © Donal Murphy

  1. Luati in considerare toate detaliile. Faceti o lista de verificare a tot ceea ce veti avea nevoie pentru a proiecta bucataria cuplului perfect, inclusiv mici detalii cum ar fi prizele decorative de perete si cablajul intern. Cel mai important lucru este sa verificati daca aveti toate sistemele de organizare a sertarelor, de exemplu suporturi de tacamuri, suporturi pentru plante etc. Exista o solutie de depozitare pentru aproape orice, dar astfel de lucruri pot sa nu fie evidente atunci cand incepi (re)decorarea bucatariei. Aceste „surprize” sunt neplacute cand iti dai seama ca sunt elemente pe care nu le-ai prins in buget si costa mai mult sa ai bucataria perfecta.
  2. Fiti rabdatori. Nici o renovare a unei bucatarii pentru cuplu nu trebuie sa fie facuta in graba. Renovarea necesita timp. Pentru bucatarii mai mari, luati in calcul doua pana la trei saptamani pentru instalarea dulapurilor, apoi o saptamana – doua pentru restul lucrarilor de amenajare si montare.

 

Planificati-va din timp toti pasii de renovare si nu va grabiti. O abordare calculata are beneficii majore pe termen lung.

Bucurati-va de intregul proces, va fi o aventura de care va veti aduce aminte cu drag.