Te-ai gandit vreodata cum e mai bine sa introduci  vasele in masina de spalat ? Ar trebui

Majoritatea oamenilor nu se gandeste prea mult la modul in care pune vasele in masina de spalat vase. Dar modul in care face acest lucru ar putea face diferenta intre vase cu urme de mancare versus farfurii impecabile si pahare stralucitoare. Deci, spune la revedere vaselor murdare si urmeaza sfaturile de mai jos pentru incarcarea masinii de spalat vase.

Oricat de performanta ar fi, este nevoie sa urmezi cateva reguli pentru a o putea folosi la eficienta maxima de fiecare data.

© Grundig

Ce sa nu faci

Exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le pui in masina de spalat vase – ustensilele din lemn si instrumente de gatit/vase pentru gatit care au o recomandare clara de a nu fi introduse in masina de spalat vase, din partea producatorului. Acestea se pot deforma de la caldura, iar metalele reactive cum ar fi bronzul, pot coroda.

Acum, pentru nenumaratele lucruri pe care le poti pune in masina de spalat vase – nu iti face griji cu privire la pre-clatire. Doar elimina resturile de alimente mari. O regula de aur care te va salva este sa nu supraaglomerezimasina de spalat vase – toate vasele trebuie sa aiba o cale clara catre jeturile de apa. Daca ai multe vase de spalat in mod curent, poate poti considera un trade-up catre o masina de spalat vase cu o capacitate mai mare.

© Grundig

Cum sa incarci corect suportul inferior

Asadar, farfuriile merg in raftul inferior, toate orientate spre centru, in ordine descrescatoare a dimensiunilor: farfuriile mari spre exterior, urmate de cele mici spre interior. Vasele foarte mari, cum ar fi vase de copt sau tigai de prajit, trebuie sa fie incarcate pe marginea exterioara a suportului inferior. Vasele si tigaile mai mici pot fi puse si ele tot aici.

© Grundig

Cum sa incarci corect suportul superior

Canile si paharele trebuie asezate in raftul de sus, dar asigura-te ca le plasezi intre barele de ghidare, niciodata peste ele. Verifica cu atentie daca se ating, pentru ca nu vrei asta – le-ar permite sa vibreze unul langa altul si asta ar putea duce la crapari sau spargeri. Castroanele mai mici merg si ele in raftul de sus cu o inclinatie usoara, cu deschizatura in jos, astfel incat sa nu se umple cu apa. De asemenea, poti plasa cu incredere ustensilele in raftul de sus. Pur si simplu pune-le pe partile laterale, iar lingurile si ele tot acolo, orientate in jos. Si, in final, vesela de plastic care poate fi spalata cu masina poate fi plasata in partea de sus – pentru a o mentine departe de bobina de incalzire, care ar putea-o topi.

Cum sa speli corect tacamurile

Pentru tacamuri, asigura-te ca pui cutitele cu lama in jos, pentru siguranta. Pentru restul de tacamuri, nu ezita sa le amesteci. Furculitele si lingurile pot fi puse impreuna, unele in sus, unele in jos – cu cat este o variatie mai mare, cu atat mai bine. Pur si simplu raspandeste totul in cosuri si verifica sa nu se prinda una de cealalata fara a lasa apa sa treaca printre ele.

© Grundig

Dupa ce ai incarcat masina de spalat vase, urmeaza sapunul. Nu folosi niciodata sapun obisnuit, cu exceptia cazului in care vrei sa ai o petrecere cu spuma in bucatarie. Acum ca stii cum sa incarci masina de spalat vase, ar trebui sa obtii vase stralucitoare de fiecare data.

Cu atat mai mult cu cat masina ta de spalat vase este Grundig.