L, U, Galerie, Insula? Gaseste aspectul ideal pentru bucataria ta

Amenajarea unei bucatarii are un impact imens asupra functionalitatii, deci este important sa alegi corect. Daca intrebarea aceasta te pune in dificultate, suntem aici tocmai pentru a te ajuta sa gasesti un raspuns rapid.

Dupa cum deja stii, una dintre cele mai bune modalitati de a incepe procesul de proiectare este de a utiliza o serie de sabloane incercate si testate de bucatarie, si de a le adapta spatiului, cerintelor si bugetului pe care vrei sa il investesti. Mai jos, iti vom prezenta cate putin despre fiecare dintre aceste sabloane, suficient pentru a-ti da seama care dintre ele ar fi mai potrivit pentru tine, ca punct de pornire

Bucataria Galerie

Unul dintre cele mai simple modele de bucatarie este cel de tip galerie. Acest model, popular in randul tinerilor si celor ce decoreaza pentru prima data o bucatarie, poate fi proiectat si montat utilizand stiluri si dimensiuni standard.

Bucatariile galerie sunt in general utile in spatii mai mici, deci daca dispui de un spatiu mai restrans, acest sablon ar putea fi ceea ce ai nevoie. In acelasi timp, acest tip de bucatarie tinde sa fie si foarte functional in astfel de spatii. Zonele de gatit sunt in imediata apropiere una de celalalta, zonele de pregatire, chiuveta si zona de gatit tind sa fie paralele de-a lungul aceluiasi perete, toate acestea creand un format eficient, similar unei „linii de productie” pentru bucatarie. De aceea, celalalt perete de bucatarie poate fi utilizat pentru depozitare sau ca blat de lucru general

© Leicht

Bucataria in forma de L
Acest sablon este cel mai des intalnit, mai ales datorita faptului ca permite diferite optiuni de depozitate, avand in vedere diferitele piese de mobilier speciale pentru colturi si eficientizarea la maxim a spatiului. Formatul in forma de L este ideal daca sunteti o familie tanara, deoarece ofera spatiu suficient pentru un bar sau masa de mic dejun – ceea ce face bucataria multifunctionala.

© Grundig

Bucataria in forma de U

O bucatarie in forma de U iti permite acces usor la zonele principale de preparare, spalare si gatit. In timp ce multe dintre bucatariile in forma de U nu permit suficient spatiu pentru o masa si scaune, ele tind sa fie foarte practice pentru un gatit rapid, in care nu este nevoie sa te deplasezi mult de la o zona de gatit la alta. Daca sunteti o familie cu copii sau sunteti casatoriti de mult timp, cel mai probabil aveti

deja propriile tabieturi privitoare la gatit si un astfel de sablon v-ar ajuta sa economisiti timp si energie atunci cand vine vorba de gatit.

© larkandlarks

Bucataria de tip insula

Bucatariile cu insule sunt vedeta in stilurile moderne , oferind un spatiu practic si functional atunci cand sunt asociate cu unitati inalte cu electrocasnice incorporate. Stim deja ca electrocasnicele incorporate sunt noul trend, ele fiind usor de incorporat in orice stil ti-ai fi decorat bucataria.

Acest sablon are avantajul ca atunci cand sunt proiectate toate zonele de pregatire, spalare si gatit in fata ta, insulele sunt usor de folosit de jur imprejur. In plus, pot fi folosite totodata ca zona de socializare. Acest model functioneaza bine in spatiile de locuit multifunctionale, unde bucataria si living-ul sunt combinate. Daca dispui de un spatiu mare si esti dispus sa investesti mai mult pentru o amenajare de calitate superioara, atunci poti opta cu siguranta pentru acest tip de bucatarie.

Bucataria cu Insula Dubla

In spatiile mai mari, o insula secundara poate fi utilizata pentru a imparti suprafata in mai multe zone de lucru si pentru a oferi un blat suplimentar, ca tu sa ai toata libertatea de a gati. De obicei, principala insula de bucatarie este in acest caz folosita pentru preparare si gatit, in timp ce insula secundara este rezervata pentru socializare si relaxare. Daca iti place sa discuti cu cei dragi sau prietenii in timp ce le prepari ceva delicios, o sa adori acest sablon.

Acest model este potrivit doar pentru un spatiu mai mare asa ca este adeseori conceput ca parte a unui proiect personalizat. Finisajele sunt luand in considerare intreaga casa, si te poti astepta sa incluzi materiale precum otelul inoxidabil, sticla si panourile din lemn pentru a completa aspectul bucatariei. Efectul va fi surprinzator de placut din punct de vedere estetic.

Ce este important sa stii inainte sa planifici modelul bucatariei este ca designerii creeaza, adesea, mai intai un layout final, din care se desprind mai multe variante pentru a gasi un aspect care functioneaza bine si se potriveste temei generale. Pentru a te asigura ca bucataria ta raspunde tuturor cerintelor, conteaza pe expertiza specialistului, dar nu ezita sa modifici orice simti ca nu se potriveste stilului tau sau directiei in care vrei sa amenajezi. In timp ce stilul de viata, spatiul si bugetul pe care doresti sa-l aloci dicteaza de multe ori ce model poti utiliza, un ochi profesionist va face diferenta si te va ajuta sa iei decizia potrivita.