Intr-un mod simplu, Steininger Designers demonstreaza ca less is more atunci cand vine vorba de designul bucatariilor care nu se demodeaza niciodata

Cu o cultura bogata si inspiratie venita din imprejurimile sale naturale uimitoare, designul austriac a devenit sinonim cu frumusetea minimalista, naturala, dar care denota lux. Aceasta tara fara iesire la mare a absorbit tot ce era mai bun din contextele culturale ale vecinilor sai si le-a impletit armonios cu cele proprii. Influentele italienilor stilati, pasionati de moda, cele ale complexitatii culturale specifice Europei de Est si naturaletea germana au influentat crearea unei culturi unice, care combina mestesugurile traditionale cu design-ul modern.

The PURE kitchen is perfect for a monolithic island kitchen style

This built-in revolving herb bed is made of stainless steel. (c)steininger.designers gmbh

Nu este o surpriza ca industria de design a Austriei este rezultatul uimitor al echilibrului dintre traditie si inovatie, in care calitatea maiestriei este extrem de importanta, iar modelele de ultima generatie sunt intalnite la tot pasul. Una dintre companiile recunoscute la nivel mondial care reuseste sa reflecte toate aceste calitati ale designului austriac ridicat la rang de arta este Steininger Designers.

This built-in revolving herb bed is made of stainless steel. ©steininger.designers gmbh

This monolithic design proves to be ideal  for island living. ©steininger.designers gmbh

Pure, curate si in acelasi timp deosebit de moderne, modelele de bucatarie ale lui Martin Steininger sunt influentate in principal de peisajul alpin, salbatic al Austriei:

„Consider ca sunt cel mai inspirat atunci cand sunt inconjurat de natura, deoarece aceasta imi pastreaza mintea clara „, explica Steininger, care are cele mai bune idei atunci cand face jogging in zonele de munte sau atunci cand calatoreste. „Cel mai adesea, nu trebuie sa cream ceva complicat; in schimb trebuie sa ne inspiram din natura, acolo unde lucrurile sunt deja perfecte si sa aplicam acest lucru produselor noastre”.

Inspiratia lui Steininger este clara in colectia sa de bucatarii, realizata in principal din piatra naturala si piatra compozita. Una dintre piesele sale importante este ROCK, care evidentiaza frumusetea pietrei naturale Maya Black.

A kitchen archipelago from the ROCK collection, designed by Martin Steininger and Alberto Minotti. ©steininger.designers gmbh

A kitchen archipelago from the ROCK collection, designed by Martin Steininger and Alberto Minotti. ©steininger.designers gmbh

Iata ceva ce poti aplica si tu la tine in bucatarie – secretul acestui design de bucatarie atemporal consta in principiile minimaliste amestecate cu natura bruta, primitiva a stancii. Toate elementele pot fi configurate in mod inteligent pentru a crea o solutie insulara monolitica indrazneata sau pentru a fi utilizate ca blocuri independente. Mai mult o compozitie de arta decat o bucatarie conventionala, acest design ar fi potrivit pentru un spatiu ultra-contemporan in plan deschis, deoarece ROCK este o bucatarie flexibila care poate fi adaptata si evoluata in timp.

Designul a fost intotdeauna in sangele lui Steininger. Chiar si in copilarie a fost interesat de designul bucatariei, inca de la o varsta frageda. Desi s-a simtit obligat sa preia afacerea de familie pornita de bunicul sau, a vrut sa mearga intr-o alta directie. Mestesugul calificat si lucrul cu materialele traditionale nu au fost suficiente, asa ca a inceput sa experimenteze noi tehnici de productie pentru a crea piese moderne, rafinate, care reflecta insa arta din lumea in care bunicul sau l-a introdus.

Influentat de designerul industrial italian Achille Castiglioni si de stapanul minimalismului Donald Judd, Steininger si-a adaugat propriul stil amestecului simplu, minimalist si monocrom – o imagine care este acum predominanta in designul austriac contemporan si nu numai.

Daca vrei sa cauti inspiratie pentru a-ti amenaja bucataria intr-un stil similar, monocrom, minimalist si cu un vibe natural, acum stii o sursa care ar putea deveni una dintre muzele tale atunci cand vei vrea sa (re)decorezi.