Totul a inceput in copilarie, cand mama sa, de profesie arhitect, l-a inspirat sa urmeze aceasta cale. La 6 ani participa, deja, la primele concursuri de design si spune ca l-a atras la acest domeniu mesteritul. Prima bicicleta a fost facuta, nu cumparata, iar primele proiecte ale lui Mihai au fost o serie de roboti.

design stories

Cu toate acestea, proiectul care i-a schimbat viata a fost un bar in zona facultatii de teatru si film, unde si-a descoperit cealalta latura artistica, de scenograf, si a realizat ca poate atrage oameni diferiti in functie de directia pe care o da spatiului.

„Atunci mi-am dat seama ca imi place nu neaparat produsul facut, dar si pentru cine il fac. Mi-am dat seama ca poti sa iti alegi si consumatorul.”

design stories

Cunoscut in prezent drept unul dintre fratii „Fratelli”, Mihai a initiat acest proiect impreuna cu sotia sa, Nadia. Din dorinta de a concepe un spatiu pe gustul lor, unde sa isi petreaca timpul, au creat un loc sincer, caruia oamenilor le face placere sa ii treaca pragul. Dupa succesul fulminant al clubului Fratelli, au mers mai departe si au evoluat impreuna. Acum, printre proiectele care poarta semnatura Mihai Popescu se numara: Biutiful, Uanderful, Fratellini si Nomad Sky Bar.

„O idee se construieste in timp. Un spatiu ca acesta este rezultatul mai multor lucruri – in primul rand, experienta ta ca individ.”

Pentru Mihai, designul inseamna arta, dar si tehnologie, motiv pentru care se considera un designer-inginer: studiaza obiectul doar prin valoarea lui intr-un context si fiecare obiect face parte dintr-o poveste.

design stories

In viziunea lui, o lucrare reflecta intotdeauna experienta pe care o ai si pe care o poti impartasi, iar sursele sale de inspiratie sunt calatoriile si intalnirile cu oamenii. De aceea, peste inca 20 de ani se vede facand acelasi lucru – design pe care sa il impartaseasca cu ceilalti.

Afla intreaga poveste in interviul video realizat de Ileana Raducanu pentru Design Stories. Made in RO.