Infiintat in anul 2013, PickTwo Studio a adunat deja zeci de proiecte in portofoliul sau, proiecte atent gandite si personalizate, precum: amenajarea celui mai inalt restaurant din Europa de Est – NOR, Cismigiu – Bistro la Etaj, Social 1 Restaurant cu Bar.

Sebastian Mindroiu si Radu Calin, fondatorii PickTwo, s-au cunoscut de pe vremea cand erau colegi de planseta la Facultatea de Arhitectura de Interior. PickTwo Studio a aparut din dorinta celor doi de a avea un spatiu unde sa se simta in largul lor, un loc unde sa-si transforme orice idee in realitate. Atunci cand amenajeaza un spatiu acorda in special atentie iluminatului decorativ si architectural, dar si paletei cromatice – lucru pe care-l veti putea oberva in proiectele despre care ne-au povestit mai jos.

1. Cum v-ati cunoscut?

Ne-am cunoscut la Facultatea de Arhitectura de Interior, din cadrul Universitatii Ion Mincu. Am fost colegi de planseta, am inceput sa lucram la o serie de proiecte impreuna si am descoperit ca ne intelegem bine si ca rezultatele sunt pe masura.

2. Cum si in ce moment ati decis sa puneti bazele studio-ului PickTwo?

In anul 2013, in ultimul an de facultate. Avusesem experienta de lucru intr-un birou de design interior in timpul facultatii. La un moment dat niste prieteni ne-au propus sa ii ajutam cu realizarea unui studio de inregistrari. Acela a fost primul proiect PickTwo. Ne-am dorit sa avem un birou unde sa ne simtim bine, sa avem o atmosfera de lucru placuta, sa livram solutii de calitate si sa ajutam afacerile clientilor nostri. Ne-am dorit de la inceput sa lucram pentru zona de B2B,  pentru branduri si nu  pentru persoane fizice.

3. Aveti un stil preferat? Care ar fi si de ce?

Nu avem un stil preferat, din contra, preferam sa spunem ca putem realiza orice stil de amenajare, atat timp cat se potriveste cu brandul pentru care lucram.

4. Ce principii aplicati in meseria voastra? Ce face ca un spatiu sa fie reusit?

Ne plac spatiile care spun o poveste, trezesc o amintire sau transmit o emotie. Deseori, cautam elemente nostalgice ale locurile pe care le amenajam, legate de istoricul lor si persoanele care le-au folosit. Punem mare pret pe atmosfera generata de iluminatul decorativ si arhitectural si pe cromatica.

Ana Pan, Titulescu – PickTwo Studio

5. Ce emotii va propuneti sa transmiteti prin spatiile pe care le amenajati?

De cele mai multe ori, ne raportam la mesajul si valorile brandului pe care il cream sau pentru care lucram. Avem un specru larg de emotii pe care il putem atinge, fie ca e vorba de incredere (pentru branduri medicale) sau relaxare (pentru restaurante).

6. Povestiti-mi despre despre primul proiect pe care l-ati realizat ca o echipa. Si despre cel mai recent.

Primul proiect a fost un studio de inregistrari, despre care scriam mai sus. Era un fost spatiu industrial, iar noi am pastrat acel stil si am adus finisaje mai calde, teatrale. A fost o provocare deoarece aveam de facut inclusiv partea de ventilatii si climatizare, precum si acustica, de care nu ne lovisem pana atunci.
Unul din cele mai recente proiecte este Cismigiu – Bistro la Etaj. E un restaurant atipic, foarte instagramabil, avand in vedere ca e totul roz. Fiind la etajul 6 al Hotelului Cismigiu, stiam ca va fi un restaurant de destinatie, si atunci am ales sa oferim publicului ceva special. Design-ul e inspirat din scenografiile lui Wes Anderson.

Cismigiu – Bistro la etaj – PickTwo Studio

7. Impreuna ati semnat si amenajarea celui mai inalt restaurant din Europa de Est, NOR. Cu ce provocari a venit acest proiect?

E o super-poveste aici. Am vazut prima data spatiul in 2015. Eram inca incepatori, aveam biroul de  2 ani. Cladirea fusese proiectata sa aiba restaurant la ultimele  doua etaje, 35 si 36, ceva spectaculos de peste 1000mp, cu o scara interioara din sticla. E minunat spatiul, dar foarte putin fezabil. Datorita scarii se pierdeau multe locuri, si orice operator ar fi platit chirie degeaba pe multi metri patrati.

Am facut o propunere de modificare a cladirii, cu restaurant pe un singur nivel, si birouri la etajul 35. Am lucrat cam 2 luni, fara sa fim siguri de rezultat. Propunerea a ajuns pana la board-ului Raiffeisen Evolution din Austria si cred ca le-a placut. Au avut incredere in noi si in operatorul cu care lucram. Apoi am intrat in procesele de autorizatie de constructii si santier, care au mai durat aproximativ un an. In timpul santierului, unul dintre colegii nostri avea o medie de 7 km parcursi pe jos in fiecare zi,  pe santier.

A fost o mare provocare, cu un rezultat pe masura, de care suntem mandri azi.

NOR – PickTwo Studio

8. Cat se modifica un proiect de la prima idee pana la final? Sunt diferente mari intre idee si realizare?

De obicei ne place sa avem conturate propuneri foarte concrete, documentate bine, cu materiale si furnizori pe care ii cunoastem. Asta presupune o munca de documentare inainte de a preda proiectul, dar ne asigura ca nu vom avea modificari majore.

9. PickTwo Studio si-a pus amprenta si pe designul salii de sport 700 Fit Club. Cum ati abordat acest proiect?

700 Fit Club e unul dintre proiectele noastre de succes, a avut un concept foarte bine  conturat de la inceput. Numele vine de la cei 700 de muschi existenti in corpul uman, iar partenerii nostri de la Fit Club ofera servicii atat de relaxare, cat si de antrenament. Din acest contrast s-a nascut si conceptul nostru de design, cu elemente brute (beton aparent, metal nevopsit) in contrast cu elemente premium (sticla vopsita, corian).

700 Fit Club – PickTwo Studio

10. Care e materialul pe care il folositi cel mai des in amenajarile pe care le faceti? Cum ati defini sustenabilitatea in cateva cuvinte?

Pardoselile din LVT (Luxury Vinyl Tiles) pe care le folosim in multe dintre proiectele noastre sunt un foarte bun inlocuitor pentru pardoseli din lemn sau piatra, iar LVT-ul este facut de multe ori din mase plastice reciclate. Pentru placarile de pereti si baruri folosim MDF, material realizat din aschii lemnoase presate.
Sustenabilitea are doua componente pentru noi: prima ar fi o sursa regenerabila a materialului de baza, eventual cu folosirea la maximum a resurselor existente, iar cea de-a doua tine de sustenabilitatea in timp a conceptului de design: un restaurant precum Cismigiu are un design evergreen, si nu necesita un make-over capital la fiecare ciclu de 3-5 ani.

11. Care va e cel mai drag proiect din cele realizate pana acum?

Toate ne sunt dragi in egala masura, toate au reprezentat o provocare si o realizare la momentul respectiv.

12. Majoritatea proiectelor din portofoliul PickTwo Studio sunt amenajari de spatii publice: Wineful, Cismigiu – Bistro la etaj, Aperto etc. Ati semnat si spatii private?
Nu, 100% din lucrarile pe care le facem sunt destinate brandurilor.

13. Cum vedeti tehnologia din ziua de azi integrandu-se in proiectele voastre?

Tehnologia ne ajuta sa comunicam mai usor/ rapid cu clientii nostri, cu echipele cu care lucram pe santier, si chiar intre noi. Totodata, noile materiale aparute pe piata, si LVT-ul de care vorbeam mai sus sunt un exemplu bun, ne ajuta sa fim eficienti si sa realizam proiecte ce presupun costuri decente.

ACSA – PickTwo Studio

14. Unde vedeti echipa PickTwo Studio indreptandu-se in viitor?

In ultimii ani ne-am extins echipa, iar acum suntem 8 persoane. Ne dorim sa realizam o agentie de design interior, care sa se poata ocupa de intregul proces creativ al unui brand, incluzand partea de grafica, copyright si chiar executie.

 

Interviu realizat in cadrul seriei Design Stories. Made in RO