Bloggerul si scriitorul Niki Brantmark te invita in populara sa bucatarie scandinava

Daca ai citit deja articolul nostru despre cum iti poti transforma bucataria intr-un Paradis Nordic, atunci stii ca stilul scandinav este foarte apreciat si potrivit in bucatariile moderne. Fie ca ai inceput deja renovarea sau amenajarea bucatariei, fie ca nu esti inca sigur/a daca e cel mai potrivit personalitatii casei tale, un plus de inspiratie este intotdeauna bine-venit.

Povestea lui Niki Brantmark, persoana din spatele extrem de popularului blog de lifestyle si design „Casa mea scandinava” ar putea fi un bun punct de pornire, care te va ghida in aventura amenajarii propriei bucatarii, si de ce nu, chiar a intregii case.

© Agentur Loop

Originara din Londra, Niki s-a mutat in Suedia cu mai bine de un deceniu in urma, unde locuieste acum cu familia sa intr-o casa frumoasa de langa mare – ceea ce ar putea fi visul multora dintre noi. Blogul „Casa Mea Scandinava” a aparut cativa ani mai tarziu si a fost un proiect fondat pe o viziune simpla: „sa inspire oamenii cu ajutorul caselor eterice scandinave, care se remarca adesea printr-o influenta vintage sau industriala”. Blogul sau prezinta idei de tip DIY si tine cont de cele mai noi tendinte in domeniu, uneori avand chiar prezentari ale unor case interesante si concursuri cu cadouri atractive.

Cand si-a proiectat propria bucatarie, Niki si-a dorit sa aduca lumina in spatiul interior: „cand ne-am mutat pentru prima oara in aceasta casa, era foarte intunecata. Deci, primul lucru pe care l-am facut a fost sa luminam complet intreaga locuinta. Casele [din Scandinavia] se concentreaza cu adevarat in jurul acestui lucru si mai ales pe atragerea cat mai mult a luminii naturale”.

© Agentur Loop

Cu un zid alb de dulapuri elegante, de care s-a indragostit si pe care le-a pastrat, bucataria lui Niki este deschisa si primitoare. Pentru a spori acest efect al culorilor deschide, a adaugat alte elemente, cum ar fi: rafturi deschise, o insula de bucatarie si carlige (pentru agatarea ustensilelor de care are nevoie sa fie aproape atunci cand gateste).

Rezultatul talentului sau in designul interior este o reprezentare perfecta a stilului scandinav – un spatiu pe care il percepi fara efort, curat si minimalist. Materialele precum sticla, lemnul si lutul adauga un strop de naturalete bucatariei tipice imprejurimilor suedeze. Astfel, elementele naturale asigura spatiul minimalist si se asigura ca acesta nu este steril.

© Agentur Loop

Pentru Niki, stilul scandinav a devenit viata ei. Cea de-a doua carte a sa, Casa Scandinava, exploreaza casele din toata Scandinavia si caracteristicile pe care le impartasesc acestea. „Oamenii din aceasta zona impartasesc aceasta iubire a naturii, a lucrurilor vintage sau reconditionate – si au rabdare sa construiasca interiorul unei case in timp, prin elemente care spun o poveste.”

Ceea ce este clar cand vizitezi frumoasa bucatarie a lui Niki, chiar si virtual, este ca exista o inima si un suflet in acest spatiu. Este o bucatarie conceputa pentru a trai.

Si asta este ceea ce, la urma urmei, trebuie sa cautam cu totii. Cand vine vorba de amenajarea bucatariei, nu este doar despre crearea unui spatiu dragut, ci de gasirea un design potrivit pentru modul in care traiesti, de alinierea la stilul tau personal si de a crea confortul de care ai nevoie pentru a te simti cu adevarat acasa.

Daca vrei sa afli mai multe despre casa in stil scandinav al lui Niki si cauti inspiratie pentru inima casei tale – bucataria – consulta galeria de mai jos. In cazul in care inca nu ai citit articolul nostru cu 3 pasi simpli care te ajuta sa aduci stilul scandinav in bucataria ta, iti sugeram sa il citesti – te va ajuta sa ai o idee mai clara despre inceputul acestei calatorii.