4 idei care fac atemporal mobilierul chic din bucataria ta in stil industrial

Stilul industrial este la moda. Designerii de interior il apreciaza pentru ca este elegant si provocator. Proprietarii de case il iubesc pentru ca este cool si simplu de intretinut. In orice caz, este la moda.

Ne plac tendintele, dar pur si simplu nu gasim acestui stil loc in bucatarie atunci cand vrem lucruri care sa ramana la moda pe termen lung! Pentru a te asigura ca bucataria ta in stil industrial nu se demodeaza, iata 4 idei de mobilier care vor rezista testului timpului (si vor satisface concomitent dorinta ta de a adopta un stil elegant).

 

1.Blaturi de bucatarie turnate

Ele pot parea „la moda”, dar blaturile de beton se folosesc de ceva timp. Ca atare, se poate spune ca au facut saltul de la o „tendinta” la un element emblematic pentru o bucatarie in stil industrial. In culoare mata sau gri cald, cu modele subtile, blaturile de beton au de fapt toate caracteristicile marmurei traditionale, dar cu un iz puternic urban.

2. Masa din lemn pentru cina

Un element natural in mijlocul otelului inoxidabil, al betonului si al lampilor cu pendant brut-lux, masa din lemn aduce o calitate atemporala bucatariei industriale chic. O masa cu picioare metalice, acoperita cu lemn de culoare deschisa, colorata intr-un finisaj natural, este o trasatura remarcabila. Pentru o optiune mai rezistenta, alege o masa din lemn colorat in negru mat. Culoarea si finisajul vor fi cu siguranta apreciate chiar si in anii urmatori.

 

The natural finish of a light wood stained kitchen table brings a timeless quality to the industrial chic kitchen. ©hansenkitchens.com

The natural finish of a light wood stained kitchen table brings a timeless quality to the industrial chic kitchen. ©hansenkitchens.com

3. Dulapuri gri

Mai cald decat albul puternic si mai putin intimidant decat negrul, griul este un element important in bucataria industriala, deoarece este o culoare usor de inteles. Variatiile neutre merg de la cald la rece, facandu-l o alegere ideala pentru peretii unei bucatarii industriale, dar si a dulapurilor. De asemenea, calitatea atemporara a griului este potrivita pentru o varietate de stiluri de dulapuri. Un sentiment placut de „acasa” poate fi obtinut cu ajutorul unor dulapuri traditionale gri. Dulapurile cu gri frontal, fara maner, raman 100% contemporane indiferent de an.

 

4. Insula de bucatarie din otel inoxidabil

Bucataria industriala necesita o insula de bucatarie. Desi ar fi tentant sa modernizam o masa de epoca intr-o insula sau sa renovam un set de dulapuri recuperate dintr-o veche fabrica de productie, cheia pentru o insula industriala atemporala este otelul inoxidabil. Practic si atractiv, are combinatia ideala de forma si functionalitate pentru a adauga o nota clasica unui spatiu industrial.

 

A stainless steel kitchen island is a must for any industrial kitchen. ©bulthaup.com

A stainless steel kitchen island is a must for any industrial kitchen. ©bulthaup.com