Sanziana a studiat jurnalismul, a cochetat cu lumea filmului vreme de cativa ani si a facut parte din echipa revistelor Bolero & Tabu. In vara lui 2011, a decis ca are nevoie de o schimbare, asa ca a plecat la Paris unde a urmat un curs de visual merchandise & communication, dorindu-si sa devina stilist de vitrine. In aceasta etapa a vietii sale a luat nastere si Visuell.ro, care este, asa cum spune chiar Sanziana, “ochiul ei” sau, mai simplu spus, felul in care vede ea lumea. Prin amenajarile pe care le face isi doreste sa creeze spatii in care oamenii sa se bucure, sa stea intinsi pe canapea cu o patura pe picioare, o carte in mana si sa zambeasca, oriunde ar intoarce privirea.

1. Cum ai descoperit designul de interior?

Cred ca mama a jucat un rol destul de important in aceasta poveste. Am copilarit intr-un apartament mic spre foarte mic din Constanta, dar pe care mama, profesoara de limba germana, l-a tratat cu un respect deosebit… Am crescut cu un pian cu semicoada in mijlocul sufrageriei, covoarele noastre erau lucrate manual, de obicei de Cisnadie, cestile de cafea erau de portelan si obligatoriu de autor, cristalul nu putea fi decat de Medias, perdelele lucrate manual si tot asa… As spune ca am fost invatata sa iubesc frumosul inca din frageda pruncie!

Biotiful – Sânziana Pop

2. Ai un stil preferat? Care ar fi si de ce?

Nu, nu am un stil preferat. In acest moment al vietii mele consider ca un anume stil m-ar limita. Sunt aspecte, detalii care imi plac din foarte multe stiluri, iar adevarata maiestrie mi se pare ca se naste in clipa in care esti capabil sa jonglezi cu ele, sa le imbini, iar rezultatul sa “emane“ naturalete prin toti porii.

3. Cum si in ce moment al vietii tale ai decis sa pui bazele proiectului Visuell?

Este o poveste atat de lunga si de complexa, ca nici nu stiu de unde sa incep. Visuell a aparut intr-un moment in care ma simteam pierduta, nu stiam pe ce carare sa o iau, dar aveam cumva convingerea ca trebuie sa aiba legatura cu latura mea vizuala. Nu eram o devoratoare de bloguri, nu petreceam mult timp in fata calculatorului sau pe telefon navigand, motiv pentru care m-am lasat destul de greu convinsa ca un blog este ceea ce ar trebui sa fac. Cu o oarecare strangere de inima si la insistentele Cristinei Bazavan (fostul redactor sef al revistei Tabu, revista la care lucraseram impreuna) am pornit acest proiect personal, care s-a dovedit a fi aventura vietii mele.

Decor cina Intro – Sanziana Pop

Decor cina Intro – Sanziana Pop

4. Si ce presupune mai exact Visuell?

Visuell este “frumosul“ meu, Visuell este refugiul, locul in care pun cu multa grija si respect tot ceea ce imi place, tot ceea ce iubesc: case, spatii publice, haine, flori, jucarii (mai nou)… Orice ma incanta, ma destinde sau, pur si simplu, imi face ziua mai frumoasa.

5. Dintre casele vizitate pana acum pentru blogul tau, a fost vreuna pe care ai vrut sa o numesti „acasa”?

Nu. Fiecare casa m-a impresionat intr-o masura mai mare sau mai mica, dar, pentru mine, “acasa“ nu poate fi decat acasa.

6. Ce principii aplici in meseria ta? Ce face ca un spatiu sa fie reusit?

Cred foarte mult ca o casa trebuie sa aiba suflet, altfel e doar o casa frumoasa in care nu-ti vine sa zabovesti. Iar eu pun foarte mare pret pe detalii, detalii care adesea sunt uitate si lasate la finalul listei de cumparaturi.

Decor Brunch Irina Marinescu – Sanziana Pop

Decor Brunch Irina Marinescu – Sanziana Pop

7. Ce emotii iti propui sa transmiti prin spatiile pe care le amenajezi?

Intimitate, relaxare! Imi doresc ca oamenii sa se bucure de spatiu, sa stea intinsi pe canapea cu o patura pe picioare, o carte in mana si sa zambeasca oriunde ar intoarce privirea.

8. Povesteste-mi despre primul loc pe care l-ai amenajat vreodata. Si despre cel mai recent.

Cred ca prima oara cand mi-am facut de cap in casa cuiva a fost chiar in apartamentul Cristinei Bazavan si a fost un proiect in care a trebuit sa dau dovada de multa creativitate, caci era un spatiu inchiriat in care nu puteai interveni chiar in orice fel. Cred ca m-am descurcat binisor.

Cel mai recent este un apartament de trei camere, pe care cred ca il voi termina in saptamanile urmatoare si de care sunt tare mandra. De-abia astept sa il vad in forma sa finala.

9. Cat se modifica un proiect de la prima idee pana la final? Sunt diferente mari intre idee si realizare?

Nu foarte mult. Fac eforturi mari, aproape de fiecare data, ca ceea ce mi-am imaginat eu sa corespunda cu realitatea si nu prea mi s-a intamplat ca ideea initiala sa nu semene cu cea finala.

Biotiful – Sânziana Pop

Biotiful – Sânziana Pop

10. Care e materialul pe care il folosesti cel mai des in amenajarile pe care le faci? Cum ai defini sustenabilitatea in cateva cuvinte?

Lemnul, fara doar si poate. Dar daca ne referim la sustenabilitate, probabil ca lemnul recuperat este varianta cea mai buna de a da o viata noua unor obiecte care, altfel, s-ar pierde.

11. Ne poti da un exemplu de design de vitrina/ eveniment care ti-a ramas in minte, dintre cele facute de tine?

Cred ca decorul pentru  “A Woman’s Journey”, un brunch organizat de Irina Marinescu in urma cu vreo cinci ani cu ocazia lansarii unei colectii de primavara-vara. Am iubit acel proiect!

12. Care iti e cel mai drag proiect din cele realizate pana acum?

Urmatorul! Nu cred ca exista un preferat, am iubit fiecare proiect din tot sufletul, imi plac provocarile, ma incant destul de repede si de-abia astept sa incep o noua poveste.

13. Cum vezi tehnologia din ziua de azi integrandu-se in proiectele tale?

Uof… Asta cu tehnologia e o vesnica provocare pentru mine pentru ca nu imi vine natural, incerc sa ma educ in a o integra in proiectele mele, ma straduiesc… Si stradania trebuie apreciata, nu?

14. Unde te vezi indreptandu-te in viitor?

Cred foarte mult ca trebuie sa fac din suflet tot ceea ce fac si voi sta pe acest drum atata timp cat simt ca e cel care imi ofera bucurie. Cand si daca nu voi mai zambi, imi voi lua zborul catre alte zari!

 

Interviu realizat in cadrul seriei Design Stories. Made in RO