Kaikki, mitä sinun tulee tietää

Pesukone

Usein kysytyt kysymykset

Pesukoneita on eri täyttömäärillä. Lisäksi täyttömäärä muuttuu valitun ohjelman mukaan. Vältä laitteen kuormittamista yli sen kapasiteetin, koska ylikuormitus voi aiheuttaa sen, että se ei toimi kunnolla.

Lisätietoja pesukoneesi täyttömäärästä on käyttöoppaassa. Jos sinulla on ongelmia käyttöoppaan löytämisessä, lataa se täältä käyttämällä tuotteen mallinumeroa.

Grundig-pesukoneet on suunniteltu havaitsemaan epätasapainoiset kuormat ja alentamaan linkousnopeutta vastaavasti. Epätasapainoisten kuormien välttämiseksi pese tilaa vievät tekstiilit, kuten peitot, vähintään yhden muun suuren tekstiilin, kuten pyyhkeen tai toisen peiton kanssa.

Jos haluat lisää pyykinpesuvinkkejä, lue oppaamme siitä, kuinka täyttää pesukoneesi oikein, kuinka paljon kuormaa pesukoneesi kestää, kuinka valita sopiva pesuohjelma ja kuinka pestä rintaliivit, tennarit ja villavaatteet.

Pesukoneen on oltava vaakatasossa ja tasapainossa jaloillaan, jotta se toimisi oikein. Kokeile keinuttaa laitetta puolelta toiselle tai edestakaisin. Jos se keinuu paljon, lattiasi voi olla epätasainen tai laitteen jalkojen säädössä voi olla ongelmia. Tarkista sen tasapaino vesivaa'alla.

Voit säätää pesukoneen jalkoja kurkottamalla laitteen alle ja etsimällä jalkojen lukkomutterit. Löysää niitä ja käännä jalkoja myötä- tai vastapäivään, kunnes ne ovat tukevasti kosketuksissa lattiaan. Kiristä kaikki lukkomutterit uudelleen käsin.

Tämä tarkoittaa, että lapsilukko on aktivoitu. Et voi tehdä muutoksia ohjelmiin, lämpötilaan, nopeuteen tai lisätoimintoihin, kun lukko on aktiivinen.

Voit poistaa lapsilukon käytöstä painamalla ensimmäistä ja toista lisätoimintopainiketta samanaikaisesti kolmen sekunnin ajan, kun jokin ohjelma on käynnissä. Painikkeiden valot vilkkuvat, kun teet niin.

Voit myös kytkeä ohjelman valintanupin On/Off-asentoon, kun mikään ohjelma ei ole käynnissä, lukituksen kytkemiseksi pois päältä.

Lapsilukon aktivointi-/deaktivointimenettely voi vaihdella mallista riippuen. Jos yllä kuvatut toimenpiteet eivät toimi, tutustu käyttöoppaaseen. Jos sinulla on ongelmia käyttöoppaan löytämisessä, lataa se täältä käyttämällä tuotteen mallinumeroa.

Jos haluat, että pesuohjelma päättyy myöhemmin, voit lykätä aloitusta tai asettaa lopetusajan valitulle ohjelmalle (laitteen mallista riippuen). Tämä on erityisen hyödyllistä, jos esim. sähkön hinta on alhaisempi tiettyinä vuorokaudenaikoina.

Aseta viivästetty ohjelma täyttämällä pesukone ja valitsemalla ohjelma sekä tarvittavat lisätoiminnot. Paina End Duration/End Time (laitteen mallista riippuen). Voit nyt määrittää, milloin haluat pesuohjelman päättyvän, ja käynnistää pesukoneen tavalliseen tapaan. Voit peruuttaa viivetoiminnon sammuttamalla laitteen ja käynnistämällä sen uudelleen.

Jos paneelissa on Aikaviive-painike, jossa on numerot 3, 6 ja 9, tämä tarkoittaa, että voit määrittää, milloin haluat pesuohjelman alkavan. 3 tunnin viive valitaan, kun painiketta painetaan kerran. Jos painat samaa painiketta uudelleen, valitaan 6 tunnin viive. Jos painat vielä kerran, ohjelma alkaa 9 tunnin kuluttua. Jos Aikaviive-painiketta painetaan vielä kerran, viivetoiminto peruutetaan.

Kun olet valinnut viiveajan, voit painaa käynnistyspainiketta ja ohjelma käynnistyy asetetun viiveen jälkeen.

Lisätietoja saat tutustumalla oppaaseemme Grundigin pesukoneen ohjelmista ja -ominaisuuksista.

Voit sijoittaa pesukoneesi mihin tahansa, jossa on pääsy putkistoon. Pesukonetta voi käyttää autotallissa, kunhan lämpötila ei laske pakkasen alapuolelle.

Jokaisella Grundig-pesukoneella on yksilöllinen sarjanumero. Se sijaitsee täyttöaukon vieressä oven takana.

Valkoista ja värillistä pyykkiä ei kannata pestä yhdessä.

Tummat ja kirkkaammat värit voivat vuotaa muuhun pyykkiin ja sävyttää valkoiset pysyvästi, vaikka ne pestäisiin kylmässä vedessä. Pyykin lajittelu valkoisiin, vaaleisiin ja tummiin sekä sopivien pesuaine- ja pesulämpötilojen käyttö auttavat vaatteitasi säilyttämään värinsä ja pidentämään niiden käyttöikää.

Lisää pyykinpesuvinkkejä saat tutustumalla oppaisiimme siitä, kuinka täyttää pesukoneesi oikein, kuinka paljon täyttöä pesukoneesi kestää, kuinka valita sopiva pesuohjelma ja millaista pesuainetta käyttää.

Liian paljon tai liian vähän pesuainetta heikentää pesutehoa. Pesuainepakkauksessa näkyy oikea annostelu pesuaineelle. Sinun on ehkä suurennettava annosta kuorman koosta ja alueesi veden kovuustasosta riippuen. Noudata pesuaineen valmistajan ohjeita.

Jos haluat lisää pyykinpesuvinkkejä, tutustu oppaaseemme siitä, millaista pesuainetta kannattaa käyttää.

general-cta-image

Korjaus ja huolto

Rekisteröi palvelu- tai takuutapauksesi napsauttamalla alla olevaa painiketta, ja noudattamalla lomakkeen ohjeita.

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions