Allt du behöver veta om

Frys

FAQ's

Om frysdörren lämnas öppen startar larmet för öppen dörr inom några minuter. Du hör ett varningsljud som gör dig uppmärksam på att dörren inte är helt stängd. Så snart du stänger dörren stängs larmet av.

Detta indikerar att Fast Freeze-funktionen är aktiverad. Fast Freeze-funktionen på Grundigs kyl- och frysskåp möjliggör snabb infrysning och snabbare isbildning. Det är normalt att kylskåpet är igång längre när Fast Freeze är aktiverat. Fast Freeze bör inte vara påslagen längre än 5 timmar. Om du vill avbryta funktionen trycker du bara på knappen Snabbfrysning tills lampan slocknar.

Ljudet du hör är larmet för öppen dörr. Om kylskåpsdörren eller kylskåpsdörrarna lämnas öppna kommer dörröppningslarmet att aktiveras inom några minuter. Så snart du stänger dörren stängs larmet av.

Du kan använda din frys från Grundig i omgivningstemperaturer så låga som -15 °C. Se användarmanualen för att se precis vilken som är den lägsta omgivningstemperaturen som du kan använda din frys från Grundig i. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.

Det bästa sättet att hålla mat fryst under ett strömavbrott är att lämna den i frysen med dörren stängd.

Frysar från Grundig är utformade för att hålla mat fryst i 10 till 18 timmar under strömavbrott. Det här är mycket längre än vad du kan uppnå med andra metoder, till exempel användning av kylväskor. Öppna frysdörren så lite som möjligt under den här tiden.

Du kan hitta exakt den tid din frys håller mat fryst i användarmanualen. Om du har problem med att hitta användarmanualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.

Om strömavbrottet varar längre än den angivna tiden, kom ihåg att du inte bör frysa om tinad mat på nytt.

Rekommenderad temperatur för frysar är cirka -18 °C.

general-cta-image

Reparation och service

Fyll i formuläret för att registrera service på din produkt.