Hulp nodig?

Grundig is er voor jou.

Selecteer jouw product

Kies een product en wij stellen je de beste oplossing voor.

Gebruikershandleidingen

Zoek jouw product op modelnummer

Herstellingsaanvraag

Wil je ons contacteren? We horen het graag!

Register Banner

Heb je technische ondersteuning nodig?

Bezoek onze service-zoekpagina

Veelgestelde vragen

Ja, dit is normaal.

 

Als de deur niet goed is afgedicht, kan er water uit de wasdroger lekken. Controleer de binnenrand van de deur en verwijder alle pluisjes die zich op de afdichtingen hebben verzameld. Je kunt de afdichtingen afvegen met een zachte, vochtige doek.

Ja, dit is normaal.

 

Bij gasverbranding zijn de primaire verbrandingsproducten kooldioxide en water in de vorm van stoom. Hierdoor beslaan de ruiten enigszins naarmate de wasdroger opwarmt. Zodra de wasdroger de ingestelde temperatuur heeft bereikt, verdwijnt het vocht en ook de condens. Voedsel met een hoog vochtgehalte, zoals kalkoen en vis, kan meer condens veroorzaken dan normaal.

De meeste Grundig wasdrogers hebben een omkeerbare deur. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of jouw model ook zo'n deur heeft. Volg de instructies in de handleiding om de deur van de wasdroger om te keren. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Het is raadzaam het pompfilter van je wasmachine om de drie maanden schoon te maken of wanneer het verstopt is. Het filter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter zit rechtsvoor, onder in de machine.

Ga voor meer informatie over het schoonmaken van het pompfilter naar onze handleiding voor het reinigen van de wasmachine.

Nee. De deur van een Grundig wasmachine is niet omkeerbaar. Maar deur van een Grundig wasdroger wel. Dit is handig in ruimtes waar wasmachines en wasdrogers naast elkaar staan. De deuren kunnen dan van elkaar af worden geopend.

Als de eerste en de tweede extra functieknop drie keer knipperen wanneer je aan de programmaselectieknop draait, betekent dit dat het kinderslot is geactiveerd. Je kunt het programma, de temperatuur, de snelheid of extra functies niet aanpassen als het kinderslot ingeschakeld is.

Om het kinderslot uit te schakelen, moet je, tijdens een willekeurig wasprogramma, de eerste en de tweede extra functieknop gedurende drie seconden tegelijk ingedrukt houden. De lampjes van de knoppen gaan knipperen als je dit doet.

Je kunt het slot ook uitschakelen door de programmaselectieknop in de stand Aan/Uit te zetten als het apparaat niet in werking is getreden.

De manier waarop het kinderslot wordt geactiveerd en gedeactiveerd is per model verschillend. Als de hierboven beschreven knopconfiguraties niet werken, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Het is normaal dat je een rammelend geluid hoort wanneer je wasmachine van de ene fase naar de andere gaat, bijvoorbeeld van roeren naar draaien. In dit geval is een rammelend geluid normaal en geen storing.

Als het geluid ritmisch is, kan de oorzaak een zwaar of vreemd voorwerp in de trommel zijn. Als je vermoedt dat dit het geval is, stop je de machine en voer je het water in de machine af om het voorwerp te verwijderen.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Deze geluiden zijn normaal als je wasmachine het water in de trommel afvoert. De geluiden stoppen wanneer al het water is afgevoerd.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.