Tietosuojakäytäntö

GRUNDIG KOTISIVUN TIETOSUOJASELOSTE

Grundig Nordic NO AS (Glynitveien 25, 1400 Ski, Norja), Grundig Nordic AB (Klarabergsviadukten 63, 111 64 Stockholm, Ruotsi) sekä sen tytäryhtiöt ja sidosyhtiöt ("me") ovat sitoutuneita yksityisyytesi suojeluun. Tässä Tietosuojaselosteessa kuvataan miten käytämme, jaamme, suojaamme ja muuten käsittelemme rekisterinpitäjän asemassa Henkilötietojasi (kuten määritellään edempänä), joita saatamme kerätä käyttäessäsi tätä kotisivua tai muuta sivustoa, jossa on saatavilla tämä Tietosuojaseloste (näihin yhdessä viitataan sanalla "Sivustot"). Olemme osa Arcelik-konsernia. Lisää tietoa Arcelik-konsernista löydät osoitteesta http://www.arcelikas.com/.

Tämä Tietosuojaseloste on laadittu yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, "GDPR") mukaisesti. Olemme sitoutuneita GDPR:n noudattamiseen kaikessa tietojen käsittelytoiminnassamme Euroopan talousalueella tai kun GDPR muuten soveltuu.

Sivustoja ei ole suunnattu lapsille, emmekä tietoisesti kerää henkilötietoja lapsiin liittyen.

Saatamme antaa tietosuojaan liittyviä täydentäviä ilmoituksia erityisissä tilanteissa, kun keräämme tai käsittelemme sinuun liittyviä Henkilötietoja. Tällaiset täydentävät ilmoitukset tulee lukea yhdessä tämän Tietosuojaselosteen kanssa.   

Mitä Henkilötietoja keräämme 

"Henkilötiedot" viittaavat sellaiseen tietoon, jota voi käyttää sinun tunnistamiseen yksin tai yhdessä muun tiedon kanssa. Keräämme sinuun liittyviä Henkilötietoja seuraavilla tavoilla:  

● Mikäli käytät Sivustoja esimerkiksi luodaksesi käyttäjätilin, pyytääksesi tietoja tai osallistuaksesi kilpailuun, mainoskampanjaan tai kyselyyn, tai ostaaksesi tuotteen tai palvelun meiltä, saatat antaa etunimesi, sukunimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, ikäsi, maksutietosi, tittelisi, markkinointitoiveesi sekä tietoa tuotteistasi jotka tarvitsevat huoltoa (em. tuotteen tunnisteen, löydetyt virheet ja korjaustoimenpiteet).

● Mikäli jätät kommentin jollekin sosiaalisen median sivuistamme (esim. kysymyksen tuotteistamme Facebook-seinällemme), saatamme kerätä kommenttisi, mukaan lukien kommenttiin sisältyvät Henkilötiedot (kuten nimesi sekä jotain Henkilötietoja, joita on lueteltu edellisessä kappaleessa). 

● Saatamme myös vastaanottaa Henkilötietojasi kolmansilta osapuolilta, kuten konsernimme ulkopuolisilta jälleenmyyjiltä, kun ostat tuotteitamme tällaisilta kolmansilta osapuolilta, tai analytiikkapalveluiden tarjoajilta, kuten Google, sekä mainosverkostoilta (lisää tietoa saat Evästekäytännöstämme https://www.grundig.com/fi-fi/oikeudelliset-linkit/evaesteet.

● Sivustot voivat myös kerätä automaattisesti tietoa internet-selaimestasi tai mobiililaitteestasi. Saatamme käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä (web beacons) tai muita vastaavia teknologisia ratkaisuja, jotta voimme paremmin ymmärtää toimintaasi Sivustoillamme. Automaattisesti keräämiimme Henkilötietoihin kuuluu internet-selaimen tai mobiililaitteen tyyppi, käyttöjärjestelmäsi, IP-osoitteesi, laskeutumissivun ja välittävän sivun URL-osoitteet, sivustojen käytön aika ja paikka sekä käyttämäsi hakusanat, joiden kautta olet päätynyt Sivustoille. Lisää tietoa Sivustoilla käyttämistämme evästeistä ja muista teknologisista ratkaisuista saat Evästekäytännöstämme https://www.grundig.com/fi-fi/oikeudelliset-linkit/evaesteet.

Keräämme, käytämme ja jaamme eri tarkoituksiin myös aggregoituja tietoja, kuten tilastollisia tai väestötieteellisiä tietoja. "Aggregoidut tiedot" viittaavat tietoihin, joita saatetaan johtaa Henkilötiedoistasi, mutta joista ei voi suoraan tai epäsuoraan tunnistaa henkilöllisyyttäsi, kuten kootut tiedot kaikista sivustoillamme käyneistä.

Miten käytämme Henkilötietojasi

Käytämme Henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin lainsäädännön sallimissa rajoissa ja perustuen seuraaviin oikeudellisiin perusteisiin:

Sopimuksellinen tarve

Saatamme käsitellä Henkilötietojasi kun se on tarpeellista aloittaaksemme sopimussuhteen kanssasi tuotteiden tai palvelujen toimittamiseksi tai toteuttaaksemme sopimuksen mukaiset velvoitteemme. Meidän saattaa olla tarpeellista käsitellä Henkilötietojasi esimerkiksi:

● tarjotaksemme sinulle tuotteet tai palvelut, joita olet pyytänyt Sivustoilla, puhelimitse tai kolmansien osapuolien vähittäismyyjiltä, mukaan lukien tilausten käsittely, maksujen vastaanotto, kuvastojen toimittaminen, palautusten ja luottojen varaukset, tuotteiden korjaukset, varaosien tai lisäosien lähettäminen sekä takuun tarjoaminen ostamallesi tuotteelle; 

● hallitaksemme ja ylläpitääksemme suhdettamme sinuun, mukaan lukien tekemääsi tiedusteluun, kysymykseen tai kommenttiin vastaaminen tai muun asiakastuen tarjoaminen, sekä  

voidaksesi osallistua kilpailuun, mainoskampanjaan tai meidän ja/tai liikekumppaneidemme markkinoimaan tapahtumaan.

Mikäli et anna meille tiettyjä Henkilötietoja yllä kuvattuihin käsittelytarkoituksiin, emme välttämättä pysty tarjoamaan pyytämiäsi tuotteita tai palveluja. 

Lainsäädännölliset velvoitteet

Saatamme olla lainsäädännön perusteella velvoitettuja tiettyjen Henkilötietojesi keräämiseen ja käsittelyyn. Meidän saattaa olla tarpeellista käsitellä Henkilötietojasi esimerkiksi:

● tarjotaksemme ostamaasi tuotteeseen takuun. 

Mikäli et anna meille tiettyjä Henkilötietoja yllä kuvattuun käsittelyyn, emme välttämättä pysty tarjoamaan pyytämiäsi tuotteita tai palveluita. 


Oikeutetut etumme

Saatamme käsitellä Henkilötietojasi kun se on tarpeellista yhtiömme oikeutettujen etujen kannalta, kuten liiketoimintamme hallinnointiin, edistämiseen ja parantamiseen sekä riskiemme hallintaan. Saatamme käsitellä Henkilötietojasi esimerkiksi:

● tuottaaksemme analyyseja ja markkinatutkimuksia, jotta voimme parantaa Sivustojamme sekä meidän ja Arcelik-ryhmän tuotteita ja palveluita, esimerkiksi ottamalla yhteyttä sinuun saadaksemme palautetta huoltopalvelumme laadusta;

● välittääksemme sinulle tärkeitä tiedotteita, kuten tietoa Sivustoihin tehtävistä muutoksista ja palveluiden päivityksistä; 

tiedottaaksemme sinua uusista tuotteista, palveluista ja erityistarjouksista, joiden arvioimme olevan sinulle merkityksellisiä, lähettämällä markkinointiviestejä, mukaan lukien uutiskirjeitä, sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse ja/tai muilla samankaltaisilla sähköisen viestinnän välineillä, paitsi mikäli tällaiseen viestintään tarvitaan suostumustasi (kuten on alla kuvattu). Jos et halua vastaanottaa tällaista viestintää, voit seurata saamassasi viestinnässä annettuja ohjeita tilauksen peruttamiseen tai ottaa meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla; 

● luodaksemme sinusta profiilin, jonka avulla voimme suunnata sinulle tuotteita ja palveluita ja markkinointiviestejä; sekä

● ehkäistääksemme ja tunnistaaksemme lainvastaista käytöstä, ja suojellaksemme ja toteuttaaksemme lakiin perustuvia oikeuksiamme, kuten puolustautuaksemme oikeudellisissa riitatilanteissa. 

Sinun suostumuksesi

Voimme myös pyytää, joko suoraan tai luotettujen kolmansien osapuolien kautta, sinulta erillistä suostumusta Henkilötietojesi käsittelyyn, esimerkiksi silloin, kun valitset vastaanottaa meiltä suoramarkkinointiviestejä, sekä jakaaksemme Henkilötietojasi sidosyhtiöillemme tai liikekumppaneillemme, jotka saattavat toisinaan ottaa sinuun yhteyttä pitääkseen sinut ajan tasalla viimeisimmistä uutisista ja tarjouksista puhelimen, tekstiviestin tai sähköpostin välityksellä. 

Jos olemme pyytäneet suostumuksesi Henkilötietojesi käsittelyyn, voit myöhemmin milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä alla kohdassa "Kuinka ottaa meihin yhteyttä" annettuun osoitteeseen. Tämä ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista tehdyn suostumukseen perustuvan käsittelyn lainmukaisuuteen. 

Mikäli annat meille kolmansien osapuolien Henkilötietoja (esimerkiksi ostaessasi tuotteen ja pyytäessäsi toimittamaan sen kolmannen osapuolen osoitteeseen), sinun tulee varmistaa, että informoit kyseistä kolmatta osapuolta ennen Henkilötietojen jakamista meille esittämällä heille tämän Tietosuojaselosteen, selostamalla heille, että heidän Henkilötietojaan käsitellään tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti, ja hankkimalla heiltä suostumuksen, kun se on tarpeellista.

Henkilötietojesi jakaminen kolmansille osapuolille 

Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille seuraavissa tilanteissa:

● Muut Arcelik-ryhmän yhtiöt. Saatamme jakaa Henkilötietojasi muille Arcelik-ryhmään kuuluville yhtiöille, myös Turkissa sijaitsevalle emoyhtiöllemme Arcelik A.S.:lle, jotka käsitelevät Henkilötietojasi tässä Tietosuojaselosteessa kuvattuihin käyttötarkoituksiin ja kuvatulla tavalla. Erityisesti Arcelik A.S. käsittelee joitain Henkilötietojasi analyysi- ja raportointitarkoituksiin maailmanlaajuisella tasolla Arcelik-ryhmän liiketoiminnan kehittämiseen liittyvien oikeutettujen etujen perusteella sekä noudattaakseen paikallisia sääntöjä ja säännöksiä. Arcelik A.S. saattaa luovuttaa Henkilötietojasi kolmansille osapuolille (kuten palveluntarjoajille, edustajille ja julkisille viranomaisille ja instituutioille), kun se on tarpeellista, jotta Arcelik A.S. voi laillisesti toteuttaa liiketoimintaansa yllä kuvattujen tarkoitusten mukaisesti ja siten kuin sovellettava lainsäädäntö edellyttää ja sallii. 

● Palveluntarjoajat. Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi meille tai konsernimme muille yhtiölle palveluita tarjoaville yhtiöille, kuten yhtiöille, jotka ylläpitävät sivustojamme puolestamme tai myyjille, jotka toimittavat tilauksen sinulle. Palveluntarjoajat ovat velvoitettuja pitämään Henkilötietosi luottamuksellisina, eivätkä saa käyttää Henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin meille tarjoamiensa palveluiden täyttämiseen. 

● Kolmannet osapuolet lain edellyttämissä tilanteissa. Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, mikäli se on tarpeen voidaksemme noudattaa lakiin perustuvia velvoitteitamme taikka noudattaaksemme oikeusviranomaisen, julkisen viranomaisen tai valtion elimen päätöstä, tai mikäli luovutus on tarpeellista kansallisen turvallisuuden, lainvalvonnan tai muun tärkeän julkisen edun vuoksi.

● Liikekumppanit. Saatamme luovuttaa Henkilötietojasi liikekumppaneillemme, kun se on tarpeellista tuotteiden ja palvelujen sinulle tarjoamisen kannalta, kuten myynnin jälkeisten palveluiden, tuotteiden huoltopalveluiden tai meiltä ostamiesi palveluiden kannalta. 

● Kolmansille osapuolille yritystoiminnan myynnin yhteydessä. Mikäli myymme tai siirrämme varallisuuseriämme, tai olemme muuten osallisina yrityskauppaan tai liiketoiminnan/varallisuuserien myyntiin, saatamme siirtää Henkilötietojasi yhdelle tai useammalle kolmannelle osapuolelle kyseisen liiketoimen osana.

● Muut kolmannet osapuolet suostumuksesi perusteella. Saatamme myös luovuttaa Henkilötietojasi muille kolmansille osapuolille, mikäli olet antanut luovutukselle suostumuksen.  

Henkilötietojesi kansainväliset siirrot

Mikäli jaamme Henkilötietojasi sidosyhtiöillemme tai muille yhtiöille, joiden kanssa olemme sopimussuhteessa (kuten on kuvattu edellä kohdassa Henkilötietojesi jakaminen kolmansille osapuolille), nämä yhtiöt saattavat sijaita Euroopan talousalueen ("ETA") ulkopuolella olevissa valtioissa, joissa Henkilötietojen suojaamiseen sovelletaan eri lainsäädäntöä kuin asuinvaltiossasi. Siirrämme Henkilötietojasi erityisesti konsernimme yhtiöille, jotka sijaitsevat Turkissa, kuten Arcelik A.S.

Toteutamme tarvittavat toimenpiteet ennen kuin siirrämme Henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle sen varmistamiseksi, että Henkilötiedoille annetaan samantasoinen suoja kuin ETA:n sisällä sovellettavassa tietosuojalainsäädännössä. Milloin siirrämme Henkilötietoja ETA:n ulkopuolelle, käytämme niin vaadittaessa sovellettavia suojatoimenpiteitä, kuten Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita, ja annamme sinulle niistä pyytäessäsi kopion.

Arcelik A.S. saattaa siirtää Henkilötietojasi eteenpäin kolmansille osapuolille, jotka sijaitsevat valtioissa, joissa ei ole riittävän tasoista tietosuojaa. Tällaiset siirrot toteutetaan sovellettavan lainsäädännön mukaisesti, mukaan lukien, niiden soveltuessa, mallisopimuslausekkeissa asetettujen sopimusvelvoitteiden mukaisesti. 


Henkilötietojesi säilyttäminen

Henkilötietojasi säilytetään vain niin kauan kuin on kohtuullisesti tarpeellista yllä kuvattujen käsittelytarkoitusten kannalta, soveltuvan lainsäädännön mukaisesti, mukaan lukien lainsäädännöllisten, hallintomääräysten, kirjanpidollisten ja raportointiin liittyvien velvollisuuksien täyttämisen tarkoituksiin.  


Henkilötietoihisi kohdistuvat turvatoimet

Toteutamme kohtuullisia varotoimia suojellaksemme Henkilötietojasi häviämiseltä, väärinkäytöksiltä tai muuttamiselta. Varmistamme Henkilötietojesi turvallisuuden muiden toimenpiteiden ohella kryptauksella ja salasanan suojaamisella sekä muuten rajoittamalla pääsyä Henkilötietoihisi. 

Valitettavasti tiedon siirto internetissä ei ole täysin turvallista. Vaikka teemme parhaamme suojataksemme Henkilötietojasi kuten on lainsäädännössä edellytetty, emme voi taata Henkilötietojesi turvallisuutta, kun ne siirretään meille turvaamattomilla tavoilla: tällainen siirto tapahtuu sinun omalla riskilläsi. 


Henkilötietoihin liittyvät oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet liittyen Henkilötietoihisi, jotka me ja Arcelik A.S. käsittelemme, soveltuvan lainsäädännön edellytysten mukaisesti:  

● oikeus saada tieto siitä, käsittelemmekö me tai Arcelik A.S. Henkilötietojasi, pyytää kopio Henkilötiedoistasi ja pyytää tietoa Henkilötietojesi käsittelystä, mukaan lukien Henkilötietojesi käsittelytarkoitukset, sekä kolmannet osapuolet, joille Henkilötietojasi on luovutettu;  

● oikeus pyytää epätarkkojen ja virheellisten tai puutteellisten Henkilötietojen oikaisua; 

● oikeus pyytää Henkilötietojesi poistamista tai Henkilötietojen käsittelyn rajoittamista;

● oikeus vastustaa Henkilötietojesi käsittelyä;

● oikeus peruuttaa antamasi suostumus;

● tiettyjen edellytysten täyttyessä oikeus pyytää tietojen siirtoa; sekä

● oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaa valvovalle viranomaiselle.

Kun haluat käyttää oikeuksiasi, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä alla kohdassa "Kuinka ottaa meihin yhteyttä" annettuun osoitteeseen.

Kolmansien osapuolien kotisivut ja sisältö

Kolmansilla osapuolilla, joiden kotisivuilla saatat vierailla painamalla Sivustoillamme olevaa linkkiä, ei välttämättä ole yhtä tiukkoja tietosuojakäytäntöjä kuin meillä. Me emme pysty vaikuttamaan heidän tietosuojakäytäntöihinsä ja kehotamme sinua tutustumaan heidän tietosuojakäytäntöihinsä ennen kuin annat näille sivustoille mitään tietoja, mistä sinut voi tunnistaa.   

Kuinka ottaa meihin yhteyttä 

Jos haluat tietää lisää käsittelytoimistamme tai sitoutumisestamme tähän Tietosuojaselosteeseen, voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen norge(at)grundig(dot)com. Voit myös kirjoittaa meille osoitteeseen: 

Grundig Nordic NO AS, Glynitveien 25, 1400 Ski, Norway. 

Mikäli sinulla on kysyttävää emoyhtiömme Arcelik A.S. tekemistä käsittelytoimista, voit ottaa heihin yhteyttä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen kurumsal(at)arcelik(dot)com. Voit myös kirjoittaa heille osoitteeseen:    

Arcelik A.S. Arcelik A.S., Karaağaç Cad. No: 2-6, Sütlüce-34445, İstanbul, Turkey.


Tietosuojaselosteen muutokset

Saatamme muuttaa tai päivittää tätä Tietosuojaselostetta aika ajoin. Kaikki Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset julkaistaan tällä sivulla. Ilmoitamme sinulle merkittävistä muutoksista tai lisäyksistä Tietosuojaselosteeseen, ja lähetämme sinulle kopion muutetusta Tietosuojaselosteesta meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen, tai muulla tilanteeseen sopivalla keinolla, joka varmistaa, että saat tiedon Tietosuojaselosteeseen tehdyistä muutoksista. 

Tämä Tietosuojaseloste päivitettiin viimeksi 05.12.2018.

Siirry ylös