Alles wat je moet weten

Koel-vriescombinatie

FAQ's

Alle koelkasten werken binnen bepaalde temperatuurbereiken optimaal. Deze bereiken worden klimaatklassen genoemd. Een koelkast van een bepaalde klimaatklasse werkt minder goed op een plek die te warm of te koud is voor het betreffende temperatuurbereik. De drie klimaatklassen en de bijbehorende temperatuurbereiken zijn:

- SN = omgevingstemperatuur van +10 °C tot +32 °C

- N = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +32 °C

- ST = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +38 °C

- T = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +43 °C

Sommige Grundig koel-vriescombinaties werken ook bij lagere temperaturen dan de klimaatklasse die is vermeld. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de exacte laagste omgevingstemperatuur waarbij de Grundig koel-vriescombinatie werkt. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

NoFrost koelkasten hoef je niet handmatig te ontdooien. Als de koelkast geen NoFrost functie heeft, moet je deze regelmatig ontdooien. Controleer of er zich een laag ijs in het vriesvak heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, maakt je apparaat mogelijk overuren om de ideale temperatuur te bereiken of te behouden. Als dit het geval is, moet je het vriesvak handmatig ontdooien. Aanbevolen wordt om de vriezer van de koelkast ongeveer één keer per maand te ontdooien of wanneer de ijslaag een dikte van een halve centimeter heeft bereikt. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van het vriesvak. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Wanneer de deuren van de koelkast worden geopend, komt de warme en vochtige lucht van buiten het apparaat in aanraking met de koudere en droge lucht binnen in het apparaat. De waterdamp in de warmere buitenlucht worden omgezet in condens en vriest vervolgens vast aan de binnenwanden van het vriesvak. Door de ijsafzetting in de vriezer blijft de koelkast langer werken en zijn de prestaties minder goed. Trek de stekker uit het stopcontact om het apparaat te ontdooien. Plaats opvangbakken in de vriezer en leg wat handdoeken op de plek waar het water van het smeltende ijs zich verzamelt. Laat de deur van de vriezer open. Je kunt het proces versnellen door een kom warm water in de vriezer te plaatsen.

Het vriesvak recht voor de ventilator van de vriezer wordt 'fast freeze' genoemd. Koude lucht wordt rechtstreeks op voorwerpen in het vriesvak geblazen, waardoor ze 10% sneller invriezen dan voorwerpen die ergens anders in de vriezer worden geplaatst. Fast Freeze is een automatische functie van de Grundig koelkast. Je hoeft geen extra instellingen te activeren.

Quick Cool verlaagt de temperatuur van het koelgedeelte in korte tijd tot 1 °C. De koelkast bereikt deze temperatuur ongeacht de ingestelde temperatuur. Deze functie is handig voor het snel koelen van spullen als je veel dingen hebt gekocht die je snel wilt invriezen, of voordat je feestje of familiebijeenkomst begint. Druk op de Quick Cool-knop op de Grundig koelkast om Quick Cool te activeren. De koelkast zorgt dat de temperatuur afneemt en keert na twee uur terug naar de ingestelde temperatuur. Als je Quick Cool voor die tijd wilt annuleren, kun je nogmaals op de knop drukken om Quick Cool uit te schakelen.

De beste manier om je etenswaren tijdens een stroomstoring niet te laten bederven, is deze in de koelkast te laten liggen met de deuren gesloten. Grundig koelkasten kunnen etenswaren in geval van een stroomstoring 10 tot 18 uur in bevroren toestand kan bewaren. Dit is veel langer dan je met andere methoden zou kunnen bereiken, bijvoorbeeld door de etenswaren in koeltassen te stoppen. Open de deuren gedurende deze periode zo min mogelijk. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien hoe lang de koelkast je etenswaren in bevroren toestand kan bewaren. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C of 5 °C voor de koelkast en -18 °C voor het vriesvak.

Elke Grundig koelkast heeft een uniek serienummer. Op de meeste modellen bevindt dit zich in het apparaat, op de linkerwand. Koelkasten met vriezer onderin hebben een sticker met het serienummer op de rechterwand. Bij koel-vriescombinaties met meerdere deuren zit de sticker met het serienummer onder de groenteladen. Trek de groenteladen naar buiten om de sticker te kunnen zien.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.