Alles wat je moet weten

Vaatwasmachine

FAQ's

Het is normaal dat je een rammelend geluid hoort tijdens de wascyclus. De wasmiddeldispenser maakt dit geluid terwijl het deksel wordt geopend. Dit is geen storing en zal ongeveer halverwege een wascyclus optreden.

 

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Het is normaal dat je een bromgeluid hoort bij gebruik van het apparaat. Vaatwasmachines hebben veel onderdelen die hoorbaar brommen, zoals de afvoerpomp. Dit is geen storing.

 

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Mogelijk beweegt een deel van je vaat in je apparaat. Dit is niet noodzakelijkerwijs een probleem, maar als je denkt dat sommige items beschadigd kunnen raken, stop je de vaatwasmachine en deel je de vaat anders in. 

 

Als het geluid bij elke cyclus klinkt, moet je de vaatwasmachine leeg laten draaien. Als het probleem zich blijft voordoen, kan het afkomstig zijn van de motor. Neem in dit geval contact op met een erkend servicebedrijf.

Het wordt afgeraden de deur van de vaatwasmachine tijdens een cyclus te openen. Afhankelijk van de fase van het programma, kan er dan namelijk heet water of stoom uit het apparaat komen en dat kan ernstig letsel veroorzaken. Je kunt de deur van je vaatwasmachine beter niet openen als het apparaat in werking is. 

 

Als je wilt dat je vaatwasmachine de cyclus op een later tijdstip afmaakt, kun je de start uitstellen of een eindtijd instellen voor het geselecteerde programma (afhankelijk van het model van je vaatwasmachine). Dit is vooral handig als de kosten van elektriciteit of water op specifieke momenten van de dag lager zijn. 

 

Als je een vertraagd programma wilt instellen, vul je de vaatwasmachine en selecteer je het programma en eventuele extra functies. Druk op de knop Uitgestelde start om in te stellen wanneer het apparaat moet starten. Sluit de deur van het apparaat. Als de ingestelde tijd is verlopen, wordt het geselecteerde programma automatisch gestart. Wanneer de functie Uitgestelde start actief is, kun je geen wijzigingen aanbrengen in het wasprogramma, de extra functies of de ingestelde tijd.

 

Als je de functie Uitgestelde start wilt annuleren, doe je de deur van de vaatwasmachine open en houd je de knoppen voor programmaselectie/programma annuleren tegelijkertijd drie seconden ingedrukt. Sluit vervolgens de deur van het apparaat en wacht tot het afvoerproces is voltooid.

 

Ga voor meer informatie naar onze handleiding over Grundig vaatwasmachineprogramma's en -functies.

Het kan zijn dat je de vaat niet goed laadt of dat je te veel vaat in de vaatwasmachine plaatst. Zorg ervoor dat alle vaat goed gekanteld is en dat de items elkaar of bewegende onderdelen van de vaatwasmachine niet raken. 

 

Als je de vaat niet goed in de vaatwasmachine laadt, kan water dat tijdens de wascyclus wordt gesproeid ervoor zorgen dat de voorwerpen tegen elkaar slaan en dat kan krassen of zelfs gebroken vaat veroorzaken.

 

Als het probleem zich blijft voordoen, neem je contact op met een erkend servicebedrijf.

Deze geluiden komen meestal voor in de waterleidingen. De kracht van binnenkomend water kan ertoe leiden dat de leidingen gaan rammelen wanneer de waterklep van de vaatwasser wordt gesloten. Dit effect staat bekend als "waterslag" en is een probleem bij huishoudelijke leidingen. Controleer ook of de slangen aan de achterkant van het apparaat er tegen stoten.

 

Als het geluid te hard is of als je denkt dat er schade wordt veroorzaakt aan je wanden of waterleidingen, vraag dan om hulp van een gekwalificeerde loodgieter.

Het is normaal dat je een klikkend geluid hoort terwijl je vaatwasmachine een cyclus doorloopt. Het klikgeluid komt van het elektronische bedieningspaneel of van de timer. Dit is geen storing. 

 

Als het geluid ritmisch is, kan de oorzaak een voorwerp in het vaatwasserbakje zijn. Als je vermoedt dat dit het geval is, stop je het apparaat en voer je het water in de machine af om het voorwerp te verwijderen. 

 

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.