Alles wat je moet weten

Wasdroger

FAQ's

Dat betekent dat het kinderslot van de wasdroger ingeschakeld is. Je schakelt het kinderslot uit door tijdens het uitvoeren van een willekeurig programma de knop voor geluidsmelding/zoemer en de knop voor start/pauze/annuleren/eindtijd tegelijkertijd drie seconden lang ingedrukt te houden. De lampjes van de knoppen gaan knipperen als je dit doet.

Je kunt het slot ook uitschakelen door de programmaselectieknop in de stand Aan/Uit te zetten als het apparaat niet in werking is getreden.

De procedure voor het in- of uitschakelen van het kinderslot kan per model verschillen. Als de hierboven beschreven procedures niet werken, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Als je wilt dat de droogcyclus pas op een later tijdstip gereed is, kun je de start uitstellen of een eindtijd instellen voor het geselecteerde programma (afhankelijk van het model van je apparaat). Dit is vooral handig als de kosten van elektriciteit of water op specifieke momenten van de dag lager zijn.

Als je een vertraagd programma wilt instellen, laad je de wasdroger en selecteer je het programma en eventuele extra functies. Druk op de knop Eindduur/Eindtijd (optie verschilt per bedieningspaneel). Je kunt nu instellen wanneer het droogproces gereed moet zijn. Start de wasdroger op de gebruikelijke manier. Je kunt de vertragingsfunctie annuleren door het apparaat uit en weer in te schakelen.

Bij Grundig wasdrogers met knoppen voor vertraagd starten op het bedieningspaneel kun je instellen dat het programma later wordt gestart. Laad de wasdroger en selecteer het programma en eventuele extra functies zoals gebruikelijk. Stel de begintijd in door op de knop Vertraagd starten te drukken (of op de knoppen Vertraagd starten + of -, indien beschikbaar). Je kunt de wasdroger nu starten. Als je het aftellen wilt annuleren en onmiddellijk wilt beginnen met drogen, druk je op de startknop en verkort je de resterende tijd tot 0. Als je nogmaals op de startknop drukt, wordt het programma op de gebruikelijke manier gestart.

Als het bedieningspaneel een knop Uitgestelde start met de nummers 3, 6 en 9 bevat, kun je instellen wanneer het droogproces moet beginnen. Er wordt een vertraging van 3 uur geselecteerd wanneer de knop één keer wordt ingedrukt. Als je nogmaals op dezelfde knop drukt, wordt een vertraging van 6 uur geselecteerd. En als je nogmaals op de knop drukt, begint het programma over 9 uur. Als je nog een keer op de knop Uitgestelde start drukt, wordt de vertragingsfunctie geannuleerd.

Als je de vertragingstijd hebt geselecteerd, kun je op Start drukken. Het programma begint dan na afloop van de ingestelde vertraging.

Ga voor meer informatie naar onze handleiding over de Grundig wasdrogerprogramma's en -functies.

Wasdrogers werken alleen goed in een goed geventileerde, stofvrije omgeving. We raden je dus niet aan je wasdroger te installeren in de garage. 

Elke Grundig wasdroger heeft een uniek serienummer. Dit bevindt zich aan de binnenkant van het apparaat, vlak bij de deur.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.