Alles wat je moet weten

Wasmachine

FAQ's

Als de eerste en de tweede extra functieknop drie keer knipperen wanneer je aan de programmaselectieknop draait, betekent dit dat het kinderslot is geactiveerd. Je kunt het programma, de temperatuur, de snelheid of extra functies niet aanpassen als het kinderslot ingeschakeld is.

Om het kinderslot uit te schakelen, moet je, tijdens een willekeurig wasprogramma, de eerste en de tweede extra functieknop gedurende drie seconden tegelijk ingedrukt houden. De lampjes van de knoppen gaan knipperen als je dit doet.

Je kunt het slot ook uitschakelen door de programmaselectieknop in de stand Aan/Uit te zetten als het apparaat niet in werking is getreden.

De manier waarop het kinderslot wordt geactiveerd en gedeactiveerd is per model verschillend. Als de hierboven beschreven knopconfiguraties niet werken, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Het is normaal dat je wasmachine geluid maakt tijdens het gebruik.

Als je vermoedt dat het geluid te hard of ongebruikelijk is, of als het apparaat niet normaal werkt terwijl het dit geluid maakt, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

Als het geluid ritmisch is, kan de oorzaak een asymmetrische lading of een vreemd voorwerp in de trommel zijn. Als je vermoedt dat dit het geval is, stop je de machine en voer je het water in de machine af. Verwijder vreemde voorwerpen of voeg andere voorwerpen zoals handdoeken toe om de lading in evenwicht te brengen zonder de capaciteit van het apparaat te overschrijden.

Deze geluiden kunnen ook worden veroorzaakt doordat de wasmachine tegen de slangen aan de achterkant, een wand of een kast stoot. Controleer of de slangen goed op hun plek zitten en of het apparaat niet is verplaatst.

Controleer ten slotte of het apparaat horizontaal staat en op de poten is gebalanceerd. Probeer de wasmachine van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat te veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld.

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als het apparaat is uitgeschakeld, kun je de twee poten onder aan de voorkant van de wasmachine verstellen. Draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Als het kloppende geluid ritmisch is, kan de oorzaak een asymmetrische lading of een vreemd voorwerp in de trommel zijn. Als je vermoedt dat dit het geval is, stop je de machine en voer je het water in de machine af. Verwijder vreemde voorwerpen of voeg andere voorwerpen zoals handdoeken toe om de lading in evenwicht te brengen zonder de capaciteit van het apparaat te overschrijden.

Deze geluiden kunnen ook worden veroorzaakt doordat het apparaat tegen de slangen aan de achterkant, een wand of een kast stoot. Controleer of de slangen goed op hun plek zitten en of het apparaat niet is verplaatst.

Controleer ten slotte of de wasmachine horizontaal staat en op de poten is gebalanceerd. Probeer de wasmachine van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat te veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld.

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als het apparaat is uitgeschakeld, kun je de twee poten onder aan de voorkant van de koelkast verstellen. Draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Deze geluiden zijn normaal als je wasmachine het water in de trommel afvoert. De geluiden stoppen wanneer al het water is afgevoerd.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Het is normaal dat je een rammelend geluid hoort wanneer je wasmachine van de ene fase naar de andere gaat, bijvoorbeeld van roeren naar draaien. In dit geval is een rammelend geluid normaal en geen storing.

Als het geluid ritmisch is, kan de oorzaak een zwaar of vreemd voorwerp in de trommel zijn. Als je vermoedt dat dit het geval is, stop je de machine en voer je het water in de machine af om het voorwerp te verwijderen.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

Dit spuitende, spetterende of klotsende geluid is normaal als je wasmachine met water wordt gevuld. Dit stopt na een tijdje.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

De motor van je wasmachine kan zoemende of fluitende geluiden maken terwijl de trommel draait. Als je deze geluiden alleen hoort terwijl je apparaat aan het afvoeren is, is er mogelijk een probleem met de afvoerslang.

De afvoerslang verwijdert water uit de trommel. De slang mag niet geknikt of verstopt zijn. Controleer de slang. Verwijder een eventuele blokkade en/of trek de slang recht.

Neem contact op met een erkend servicebedrijf als het apparaat niet goed werkt en bovendien een bromgeluid maakt.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.