Alles wat je moet weten

Kookplaat

FAQ's

De branderkelken en de deksels moeten netjes zijn geplaatst. Anders werken de gaspitten niet goed. Als de branderkelk of het deksel iets van het midden is verschoven of iets is gekanteld, kan het gebeuren dat de gaspit langzaam, ongelijkmatig of helemaal niet ontbrandt. Volg deze stappen om iedere branderkelk en branderdeksel van de gaskookplaat correct te plaatsen. 1. Vind de kleine gaten in de kelkdelen. Lijn de uitsparing uit met de elektrode (of het ontstekingsmondstuk) op de kookplaat. Plaats de branderkelk. 2. Zorg dat de branderkelk vlak komt te liggen. 3. Zoek de juiste maat branderdeksel voor de branderkelk. Plaats de deksel midden op de branderkelk. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over de gaspitten van de gaskookplaat en de onderdelen ervan. Je kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van jouw product.

Dit betekent dat je voor inductiekookplaten pannen nodig hebt van roestvrij staal en gietijzer waarop een magneet zou blijven zitten. Materialen als koper, aluminium en keramiek werken niet op inductiekookplaten. De eenvoudigste manier om te testen of een pan geschikt is voor een inductiekookplaat, is door te kijken of een magneet aan de bodem van de pan vast blijft zitten.

Veel Grundig gaskookplaten kunnen worden omgebouwd voor LPG. Om het gastype van je gaskookplaat te wijzigen, moeten alle gasinjectoren worden gewijzigd en moeten de kleppen op de nieuwe gasdrukwaarden worden ingesteld. Deze procedure mag alleen worden uitgevoerd door een erkende gasmonteur of een erkend servicebedrijf. Gasinjectoren voor LPG kunnen kosteloos bij Grundig worden besteld. Wacht tot je de LPG-ombouwkit hebt ontvangen voordat je een afspraak maakt met een erkend servicebedrijf om het apparaat te installeren.

Ja. Elke inductiekookplaat heeft een magnetisch veld dat de werking van pacemakers of insulinepompen kan verstoren. Iemand met een pacemaker of een insulinepomp moet een afstand van minimaal 60 cm tot een werkende inductiekookplaat aanhouden.

Ja, dit is normaal.

 

Bij gasverbranding zijn de primaire verbrandingsproducten kooldioxide en water in de vorm van stoom. Hierdoor beslaan de ruiten enigszins naarmate de oven opwarmt. Zodra de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt, verdwijnt het vocht en ook de condens. Voedsel met een hoog vochtgehalte, zoals kalkoen en vis, kan meer condens veroorzaken dan normaal.

Ja, dit is normaal.

 

Bij gasverbranding zijn de primaire verbrandingsproducten kooldioxide en water in de vorm van stoom. Hierdoor beslaan de ruiten enigszins naarmate de wasdroger opwarmt. Zodra de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt, verdwijnt het vocht en ook de condens. Voedsel met een hoog vochtgehalte, zoals kalkoen en vis, kan meer condens veroorzaken dan normaal.

Keramische kookplaten zijn gemaakt van duurzaam materiaal, maar je moet wel zorgen dat je de juiste pannen gebruikt. Pannen van geleidend metaal werken goed, behalve aluminium, waardoor het glasoppervlak van de kookplaat beschadigd kan raken. Gebruik alleen pannen met vlakke bodem. Dit zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht, waardoor je energie bespaart. De bodem van de pannen mag niet kleiner zijn dan de verwarmingselementen van de keramische kookplaat. Anders verspil je energie.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.